Soms kan het voorkomen dat je een bepaalde PHP instelling moet wijzigen. Bijvoorbeeld omdat je de maximale uploadgrootte dient aan te passen om een bestand te kunnen uploaden. In de melding wordt dan vaak aangegeven dat je op zoek moet gaan naar het php.ini bestand. Wij van Vimexx houden ervan om de instellingen op een algemene plaats te hebben, voor onze webhosting klanten is dat natuurlijk in DirectAdmin. Ook hier zijn alle PHP instellingen te vinden. Mocht je dus je PHP versie willen wijzigen, de maximale uploadgrootte willen verbreden of enkele extensies willen in/uitschakelen weet je na deze handleiding waar je dat moet doen!

Wil je de PHP instellingen beheren per domein in plaats van je gehele hostingpakket? Dan kun je het artikel Hoe stel ik de PHP versie per domeinnaam in? volgen!

Om de PHP instellingen te beheren dien je naar je DirectAdmin paneel te gaan. De link naar dit paneel staat beschreven in de email die je na de aanschaf van een webhosting pakket van ons hebt ontvangen!

Stap 1

Nadat je bent ingelogd selecteer je een domeinnaam die je eerder hebt toegevoegd.

Scroll daarna een stukje naar onderen totdat je uitkomt bij “Advanced Features”.

Stap 2

Vervolgens klik je op “Select PHP version”.

https://www.vimexx.nl/redactor/images/56d1a0772ff57.jpg

Stap 3

Wanneer je dat hebt gedaan krijg je meteen de optie om de PHP versie te veranderen naar de versie die jij wenst te gebruiken (1). Let er hierbij op dat je alleen instellingen kunt wijzigen bij een andere versie dan native. Zodra je voor een versie hebt gekozen, kan je verschillende extensies aan/uitzetten, maar ook instellingen wijzigen! Let er wel op dat je de instelling opslaat door op de knop “Set as current” te klikken. Vervolgens kan je extensies aan- en uitschakelen naar jouw wensen. Het is hierbij belangrijk dat je het hokje rechts naast de gewenste extensie aanvinkt.

Goed, maar hoe wijzig ik dan een PHP instelling? Om de PHP instellingen te kunnen wijzigen, dien je eerst op de knop “Show PHP Settings” klikken (2).

PHP version settings extensions

Stap 4

Je komt nu op een nieuw scherm terecht, dat er ongeveer zo uit ziet als onderstaande afbeelding.

PHP instellingen wijzigen

Krijg je nu geen instellingen te zien, zoals in onderstaande afbeelding? Dan ben je waarschijnlijk vergeten om een andere PHP versie in te stellen. Als je dit alsnog doet, zullen de in te stellen instellingen wel weer zichtbaar zijn.

PHP instellingen wijzigen 2

Stap 4a

Stel nu, dat we de instelling “post_max_size” willen wijzigen, hoe doen we dat? Allereerst, klik op de huidige waarde voor die instelling. Deze is weergegeven in het grijs.

PHP instellingen wijzigen 3

Stap 4b

Vervolgens verandert de grijze tekst in een vak waar je de nieuwe waarde voor die instelling kunt kiezen, zie onderstaande afbeelding. Als je de gewenste instelling hebt gekozen, klik je op “Apply”.

PHP instellingen wijzigen 4

Stap 4c

Het bewerk-vak verandert weer terug in tekst, ditmaal in het oranje. Dit houdt in dat de waarde wel klaar staat om gewijzigd te worden, maar nog niet daadwerkelijk is gewijzigd.

PHP instellingen wijzigen 5

Stap 4d

Klik nu op “Save” om de instelling(en) op te slaan.

PHP instellingen wijzigen 7

Je ziet vervolgens een pop-up verschijnen, met een bevestiging dat het opslaan is geslaagd.

PHP instellingen wijzigen 8

Mocht je er nou niet helemaal uitkomen, dan staat de helpdesk natuurlijk altijd voor je klaar.