We bieden de mogelijkheid om gebruik te maken van Varnish. Let op! Varnish kan voor conflicten zorgen in het bestelproces, test altijd na het activeren van Varnish of het bestellen van producten bij een webshop nog goed functioneert!

Varnish is een web accelerator dat er voor zorgt dat veelgevraagde bestanden zoals plaatjes, javascript en HTML in supersnel RAM geheugen opgeslagen wordt en getoond word zonder dat de webserver hiervoor aangesproken word. Dit kan je website tot wel 6x toe sneller maken en je rankings in de zoekmachines een boost geven!

In deze handleiding vind je hoe je Varnish kunt inschakelen en de DNS ervoor aan te passen.

Stap 1

Zodra je ingelogd bent in Direct Admin, zie je onder geavanceerd “Varnish” staan.

Stap 2

Zodra je hier naar toe gaat krijg je een nieuwe pagina te zien waar je kunt toestemmen om Varnish te activeren.

Stap 3

Zodra je dit gedaan hebt krijg je een nieuwe pagina te zien waar je de config kunt selecteren en daarna Varnish kunt laten instellen.

Wanneer je dat gedaan hebt dan zal in de DNS van DirectAdmin het IP-adres aangepast worden, wanneer je gebruik maakt van onze nameservers dan hoef je verder niets meer te doen. Wanneer je de DNS via een andere partij laat lopen dan dien je de DNS records uit “DNS Management” over te nemen.

Het kan na het inschakelen van Varnish enkele minuten/uren duren voordat dit actief is, ook kan je tijdelijk een onbeveiligde SSL verbinding krijgen, als je opnieuw het SSL certificaat uitvraagt dan zal binnen enkele minuten/uren alles weer naar wens moeten werken.

Too many redirects foutcode

Krijg je na het inschakelen van Varnish een “too many redirects” foutcode? Dan kan je dit oplossen door de onderstaande instructie te volgen.

Stap 1

Als eerst beginnen we met het aanpassen van je .htaccess file op de FTP. Hieraan voegen we bovenaan, de volgende code toe:

RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} !https

Na

RewriteCond %{HTTPS} !=on [NC]

Stap 2

Nadat je dit toegevoegd hebt, open je je wp-config.php en voegen we de volgende regel toe boven de onderstaande regel. Let op, dat je dit wel goed doet!

/* Sets up WordPress vars and included files. */

require_once(ABSPATH . 'wp-settings.php');

Hierboven voeg je de volgende regel toe:

if (!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO']) && $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO'] === 'https') {

$_SERVER['HTTPS'] = 'on';

}

Zodoende ziet het er nu als volgt uit:

if (!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO']) && $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO'] === 'https') {

$_SERVER['HTTPS'] = 'on';

}

/* Sets up WordPress vars and included files. */

require_once(ABSPATH . 'wp-settings.php');

Je slaat het bestand nu op en surft naar je website toe! Deze moet nu zonder foutmelding weer werken en netjes jouw content laten zien!

Gefeliciteerd! Je maakt nu gebruik van Varnish!