Wil je graag gebruik maken van ons CDN (Content Delivery Network)? Dan ben je bij deze handleiding op het juiste adres. In deze handleiding leggen we je uit hoe je het CDN activeert in WordPress.
CDN zone aanmaken
Om het CDN te activeren dien je naar je DirectAdmin paneel te gaan. De link naar dit paneel staat beschreven in de email die je na de aanschaf van een webhosting pakket van ons hebt ontvangen!
Stap 1
Nadat je bent ingelogd selecteer je het domein waarbij je het CDN wenst te activeren.
Scroll daarna een stukje naar onderen totdat je uitkomt bij “Advanced Features”.
Stap 2
Vervolgens klik je op “CDN”.
Stap 3
Je klikt daarna op “Voeg nieuwe zone toe” om een nieuwe zone aan te maken. Op de pagina die daarna verschijnt hoef je in principe niets aan te passen, je kan gewoon op “Confirm” klikken om de zone aan te maken. Je krijgt daarna de melding dat de zone aangemaakt is.
Maak je geen gebruik van onze nameservers dan dien je naar “DNS Management” in DirectAdmin te gaan om zodoende het CNAME record in te zien en door te voeren in de DNS. Als je domein al netjes gekoppeld is en onze nameservers gebruikt dan hoeft dit uiteraard niet.
CDN activeren in WordPress
Om het CDN te activeren gaan we gebruik maken van de plugin “WP Super Cache“. Deze kan je downloaden vanuit het WordPress Admin panel door bij plugins op “Nieuwe plugin” te klikken of door naar https://nl.wordpress.org/plugins/wp-super-cache/ te surfen!
Als je het pakket los download dan pak je het uit en upload je het naar de plugins map (wp-content/plugins). Dit hoeft dus niet als je de plugin rechtstreeks via het WordPress Admin panel installeert.
Stap 1
Ga nu naar “plugins” in je WordPress Admin panel en klik bij “WP Super Cache” op activate.
Stap 2
Vervolgens ga je via de “Instellingen” tab naar “WP Super Cache“. Je komt hierna op de instellingen pagina van de plugin terecht.
Stap 3
Klik nu op die pagina op “Caching On” en vervolgens op “Update Status” om de wijzigingen door te voeren. Vanaf nu is WP Super Cache geactiveerd.
Stap 4
Om CDN te installeren ga je op diezelfde pagina naar de CDN tab. Hier klik je “Enable CDN Support” aan en vul je vervolgens daaronder bij “Off-site URL” je CDN URL in. Let er op dat als je een https:// connectie hanteert je daar ook https:// neerzet (dit is bij gebruik van een SSL certificaat het geval)
Nadat je dit hebt gedaan dan keer je terug naar de “Easy” tab, je scrolt iets naar onderen totdat je bij “Delete cache” uitkomt, klik hierop. Daarna klik je op de pagina die hierna verschijnt op “Delete cache” om de cache leeg te halen en zodoende de CDN succesvol te activeren.
Gefeliciteerd je hebt het CDN geactiveerd op je WordPress site! Het kan nu een tijdje duren voordat de content ook goed zichtbaar is, dit heeft met de DNS te maken. Mocht het na enkele uren nog niet werken dan kan dit te maken hebben met je cache geheugen van je browser of doordat iets niet correct ingesteld is.